10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Suyu (Kuzu Etinden) Tarifi
Et Suyu (Kuzu etinden)
Kullanılacak malzeme : 12 bardak (3 lt) su, 1 kg 250 gr kuzu eti, 1 iri havuç, 1 baş soğan, 1 demet maydanoz kökü, 1 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı tuz, 1/4 pırasa
Yapılışı: Bir tencereye su, kabuğu soyulmuş soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarmısak ve tuz konur Tencere üstü açık olarak ateşe oturtulur Su ısındıkça yüzeyinde belirecek köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır Sonra tencerenin kapağı örtülür Et yumuşayıncaya kadar, yani bir buçuk saat kadar hafif ateşte kaynatılır Et pişince bir tabağa alınır Tencerede kalan 8-9 bardaklık su ince süzgeçten geçirilir Böylece et suyu yemeklerde kullanılmaya hazır duruma getirilmiş olur
|
|
|