Ezogelin Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezogelin Çorbası TarifiMalzemeler 1 Su bardağı kırmızı mercimek 1 Çorba kaşığı pirinç 25 Su bardağı et suyu 1 Adet soğan 2 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı margarin 2 Tatlı kaşığı nane 1 Tatlı kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber Yeterince su Tuz Hazırlanışı
|
Ezogelin Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezogelin Çorbası TarifiMalzemeler
Soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz İki çorba kaşığı domates salçasını sulandırdıktan sonra pembeleşen soğana katınız Biber salçası da katıp karıştırın 6 bardak suyu ilave edin Orta hararette kaynatın Kaynayınca içine yıkanmış bulguru, mercimeği ve pirinci katın Malzemeler yumuşayıncaya kadar kaynatın Servis yapılırken isteğe bağlı olarak üstüne nane ilave edilebilir |
Ezogelin Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezogelin Çorbası TarifiEzogelin Çorbası 6 bardak kemik suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 2 adet soğan 2 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı kırmızı mercimek biraz nane tuz biber Tencerede eritilen tereyağının üzerine çok ince doğranmış soğanla, elenmiş un eklenerek, pembeleşinceye kadar kavrulur Kmeik suyu konur ve karıştırarak kaynatılır Salça, temizlenmiş mercimek ve pirinç de tencereye konur Nane, tuz ve biber ilave edilerek pişirilir |
Ezogelin Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezogelin Çorbası TarifiEzogelin Çorbası Tarifi Malzemeler: Yarim su bardagi kirmizi mercimek 1 yemek kasigi pirinc 1 yemek kasigi bulgur 2 corba kasigi tereyag 2 corba kasigi siviyag 1 sogan yarim corba kasigi domates salcasi yarim corba kasigi biber salcasi 1,5 yemek kasigi un 1 tatli kasigi nane biraz karabiber ve pulbiber tuz 7 su bardagi su 1 dis sarimsak limon suyu Yapilisi: Öncelikle eritilmis tereyagi ve siviyaginda yemeklik dogranmis sogani kavurun Daha sonra üzerine un da ekleyip, biraz kavurun Ardindan salcalari da ilave edip, biraz kavurduktan sonra, baharatlari da ekleyip, biraz cevirin ve sonra bir bardak soguk su ekleyin karistirarak Sonra 6 bardak ta kaynar su ve tuzunu ekledikten sonra yikanmis mercimegi, bulguru ve pirinci de ilave edip, arada bir karistirarak kaynamaya birakin Corbanin pismesine yakin ezilmis bir dis sarimsagi da ekleyin Limon suyuyla servis yapin |
Ezogelin Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezogelin Çorbası TarifiEzogelin Çorbası Tarifi 1 su bardağı kırmızı mercimek Yarım çay bardağı pirinç 1 kahve fincanı bulgur 2 çorba kaşığı tel şehriye 1 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı domates salçası 8 su bardağı su 2 su bardağı et suyu Pulbiber Nane Tuz Kırmızı mercimeği ayıklayıp yıkayın Derin bir tencereye alıp 8 su bardağı su ekleyin Mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlayın Pirinç ve bulguru yıkayıp mercimeğe ilave edin Tuz ekleyip 15 dakika pişirin Pirinç ve bulgur yumuşayınca ateşten alın 2 çorba kaşığı margarini tencerede eritin, tel şehriyeyi ufalayıp margarine ekleyin Unu ilave edip pembeleştirin Salçayı ekleyip kavurun Biraz su ekleyip akıcı hale gelinceye kadar karıştırın Etsuyunu ve mercimekli karışımı tencereye alın 8-10 dakika daha pişirin Kalan margarini küçük bir tavada eritin Pulbiber ve naneyi ilave edip kavurun Çorbaya ekleyip karıştırın Sıcak olarak servis yapın |
Ezogelin Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezogelin Çorbası Tarifi1 su bardağı kırmızı mercimek 2 yemek kaşığı pirinç 4 yemek kaşığı ince köftelik bulgur arzu ederseniz; 2 yemek kaşığı tel şehriye (arpa şehriye de kullanabilirsiniz) 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet kuru soğan ½ yemek kaşığı domates salçası ½ yemek kaşığı biber salçası 8-10 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu 2-3 diş sarımsak 1 adet limonun suyu 2 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru aynı kabın içinde yıkayın Zeytinyağını düdüklü tencereye ya da orta boy çelik bir tencereye koyun Yıkayıp süzdüğünüz mercimek, bulgur ve pirinci tencereye aktarın Kuru soğanı incecik doğrayarak üzerine ilave edin Sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayıp tencereye koyun Domates ve biber salçasını da ekledikten sonra tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun Malzemeleri tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun Üzerine 8-10 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyunu ekleyin Nane, tuz, karabiber ve pul biberi serpip tekrar karıştırın Limon suyunu da kattıktan sonra çorbayı pişmeye bırakın Düdüklü tencerede pişireceksiniz, düdük çaldıktan 15 dakika sonra ocaktan alabilirsiniz Normal tencerede pişiriyorsanız, çorba kaynamaya başladıktan 25-30 dakika sonra ocaktan alın Not: Gerekirse biraz daha limon suyu ya da 2 yemek kaşığı nar ekşisi ilave edebilirsiniz Hatta kaynayan çorbaya 2 yemek kaşığı tel şehriye de katabilirsiniz Bu çorba ekşili ve acılı tadıyla nefistir |
Ezogelin Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezogelin Çorbası Tarifi2 su bardağı kırmızı mercimek 2 adet orta boy kuru soğan 6 diş sarımsak 1 kahve fincanı pirinç veya bulgur 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı kekik 1 çorba kaşığı kuru nane 1 adet limonun suyu 3 litre kadar et suyu ya da su 100 gram margarin yeterince tuz, karabiber ve pul kırmızıbiber Ayıklayıp, yıkadığımız kırmızı mercimekleri, 1/2 litre kadar su ile haşlayalım Bu esnada üzerinde oluşan köpükleri, delikli bir kepçeyle alalım Köpükler bitince, piyazlık doğradığımız kuru soğanları, ince kıydığımız sarımsakları ve 3 litre et suyunu veya suyu ilave edip, pişirmeye başlayalım 1 su bardağı suda erittiğimiz domates ve biber salçası ile birlikte iyice yıkadığımız pirinçleri veya bulgurları da çorbaya ilave edip, pişirmeye devam edelim Pirinçler pişip de çorbamız koyu bir kıvama gelince, yeterince tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynatalım Başka bir kapta, erittiğimiz margarinin içine kekiği, kuru naneyi ve pul kırmızıbiberi atıp kızdırdıktan sonra, çorbaya ilave edelim 1 dakika sonra ocaktan indirip, sıcak sıcak servis yapalım NOT: Arzu edenler, bulguru ve pirinci bir arada kullanabilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|