İftar İçin Yemek Tarifleri Erzurum Şalgam Dolması Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Yemek Tarifleri Erzurum Şalgam Dolması Tarifiİftar İçin Yemek Tarifleri Erzurum Şalgam Dolması Tarifi Malzemeler 2 kilo şalgam, 1 kilo kıyma, 2 adet orta büyüklükte kuru soğan, 1 yemek kaşığı kuru reyhan, 1 çay bardağı pirinç veya bulgur, Tuz, karabiber, Sütaş Tereyağı, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 kase Sütaş Sarımsaklı Yoğurt2 kilo şalgam, 1 kilo kıyma, 2 adet orta büyüklükte kuru soğan, 1 yemek kaşığı kuru reyhan, 1 çay bardağı pirinç veya bulgur, Tuz, karabiber, Sütaş Tereyağı, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 kase Sütaş Sarımsaklı Yoğurt Yapılışı Tencerede yağı kızdırıp salçayı yağda eritin Şalgamları iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve halkalar halinde dilimleyin Şalgamlarınız büyükse yarım halkalara bölün Kıymayı derin bir kaba aktarın Kıymaya ince doğranmış soğanı, reyhanı, pirinci, karabiberi ve tuzu ekleyip birbirini tutuncaya kadar yoğurun Hazırladığınız kıymalı karışımı şalgam dilimlerinin arasına yerleştirerek salçayı erittiğiniz tencereye dizin Bütün şalgamları bu şekilde hazırladıktan sonra tencereyi ocağa alın Üzerini kaplayacak kadar sıcak su ekleyip 40-45 dakika pişirin Servis tabağına alıp üzerinde sarımsaklı yoğurtla servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|