ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İftar İçin Yemek Tarifleri Erzurum Şalgam Dolması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016641)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:40 AM

İftar İçin Yemek Tarifleri Erzurum Şalgam Dolması Tarifi
 
İftar İçin Yemek Tarifleri Erzurum Şalgam Dolması Tarifi

Malzemeler
2 kilo şalgam,
1 kilo kıyma,
2 adet orta büyüklükte kuru soğan,
1 yemek kaşığı kuru reyhan,
1 çay bardağı pirinç veya bulgur,
Tuz, karabiber,
Sütaş Tereyağı, 1 yemek kaşığı biber salçası,
1 kase Sütaş Sarımsaklı Yoğurt2 kilo şalgam,
1 kilo kıyma,
2 adet orta büyüklükte kuru soğan,
1 yemek kaşığı kuru reyhan,
1 çay bardağı pirinç veya bulgur,
Tuz, karabiber,
Sütaş Tereyağı, 1 yemek kaşığı biber salçası,
1 kase Sütaş Sarımsaklı Yoğurt

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Yapılışı
Tencerede yağı kızdırıp salçayı yağda eritin. Şalgamları iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Şalgamlarınız büyükse yarım halkalara bölün. Kıymayı derin bir kaba aktarın. Kıymaya ince doğranmış soğanı, reyhanı, pirinci, karabiberi ve tuzu ekleyip birbirini tutuncaya kadar yoğurun. Hazırladığınız kıymalı karışımı şalgam dilimlerinin arasına yerleştirerek salçayı erittiğiniz tencereye dizin. Bütün şalgamları bu şekilde hazırladıktan sonra tencereyi ocağa alın. Üzerini kaplayacak kadar sıcak su ekleyip 40-45 dakika pişirin. Servis tabağına alıp üzerinde sarımsaklı yoğurtla servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.