Baba Tatlisi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baba Tatlisi TarifiMalzeme : 500 gr un 30 gr maya 2S0 gr süt 3 yumurta 15O gr margarin 40 gr pudra şekeri 5 gr tuz Yapılışı: Un çalışılacak yere elenir Ortası havuz gibi açılır Maya, süt konur Biraz karıştırılıp yumurta ilave edilir Un yavaş yavaş alınır Yumuşatılmış margarin ve tuzla karıştırılarak hamur haline getirilir Yumuşak bir hamur elde edilir İki misli kabarıncaya kadar hamur bekletilir, yağlanmış küçük tartölet veya briyoş kalıplarına kalıbın yarısı kadar konur İki misli kabarıncaya kadar bırakılır Orta hararetteki fırında pişirilir, kalıptan çıkarılır Ilık şuruba atılır Delikli kepçeyle şuruptan alınıp, soğutulur Arası kesilip krema konur, kapatılır Üzerine krema birer kiraz şekerlemesi konur İnce çekilmiş antep fıstığı ile servis yapılır Şurubu 1 kilo şeker üç bardak su ile hazırlanır Limon ile kestirilir Şurup soğursa tekrar kaynatılır, babalar içine atılır Daima biri soğuk diğeri sıcak olur
|
|
Baba Tatlisi Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baba Tatlisi TarifiMalzeme: 1 çay bardağı şeker 2 su bardağı un 2 çorba kaşığı toz maya 1 su bardağı süt 3 adet yumurta 3 kaşık tereyağı Şurubu: 5 su bardağı şeker 4,5 su bardağı su Yapılışı: Mayayı ılınmış süt, şeker ve bir tutam tuz ile eritin Unun bir miktarını bu karışıma ilâve edip, biraz çırpın 20-25 dakika bekletin Kalan unu, erimiş yağı ve yumurtaları katıp, çokça çırpın Kaşıkla kurabiye şeklinde şekil verip, fırında kızartın Bir gün bekletip, şuruplayın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|