Basma Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Basma Helvası Tarifi



Basma Helvası Tarifi

Çanakkkale Valiliği

(Öküz Helvası)
Un
Katı yağ
Şeker
Süt

Un, katıyağ birbiri ile çok koyu kıvamda olmak şartı ile kavrulur Buğday rengini alınca şerbet ilave edilip katı şekilde pişirilir Soğuyan malzeme kevgirden geçirilir tepsiye tekrar basılır Bir miktar şerbet yapıp yenecek yumuşaklığı gelinceye kadar ilave edilip kaynatılır Servise hazır hale getirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.