ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Basma Helvası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014379)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:52 AM

Basma Helvası Tarifi
 
Basma Helvası Tarifi

Çanakkkale Valiliği

(Öküz Helvası)
Un
Katı yağ
Şeker
Süt

Un, katıyağ birbiri ile çok koyu kıvamda olmak şartı ile kavrulur. Buğday rengini alınca şerbet ilave edilip katı şekilde pişirilir. Soğuyan malzeme kevgirden geçirilir tepsiye tekrar basılır. Bir miktar şerbet yapıp yenecek yumuşaklığı gelinceye kadar ilave edilip kaynatılır. Servise hazır hale getirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.