![]() |
Dilim Ekmek Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dilim Ekmek Tatlısı TarifiDilim Ekmek Tatlısı Tarifi 750 - 800 g Ekmek (1 adet) 3 tane Yumurta 250 g Çiçekyağı 750 g Seker (3 bardak) 3 bardak Su 2 tatlı kasığı Limon suyu 750 - 800 g ekmeğin (1 adet) kabuklarını soyunuz ve bir parmak kalınlığında dilimler keserek ileride kullanmak üzere bir tarafa bırakınız ![]() Müteakiben içinde 750 g şeker (3 bardak), 3 bardak su ile 3 tatlı kaşığı limon suyu bulunan büyükçe bir tencereyi orta ısıdaki ateşe oturtarak, karıştırmak suretiyle şekeri su içinde eritiniz ![]() ![]() Şeker kaynarken, çukurca bir kaba 3 yumurta kırarak bunları çatalla iyice karıştırınız ![]() ![]() Yumurtalı ekmekler kızarınca bunları, hazırlamış olduğunuz ılıkça şuruba atınız ve şurubu çekinceye kadar aşağı yukarı 5 dakika içinde bırakınız ![]() Sonra delikli kepçeyle alarak, soğumak üzere genişçe bir kayık tabağa koyunuz ![]() Tatlılar soğuyunca servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|