![]() |
Dilim Ekmek Tatlısı Tarifi
Dilim Ekmek Tatlısı Tarifi
750 - 800 g Ekmek (1 adet) 3 tane Yumurta 250 g Çiçekyağı 750 g Seker (3 bardak) 3 bardak Su 2 tatlı kasığı Limon suyu 750 - 800 g ekmeğin (1 adet) kabuklarını soyunuz ve bir parmak kalınlığında dilimler keserek ileride kullanmak üzere bir tarafa bırakınız. Müteakiben içinde 750 g şeker (3 bardak), 3 bardak su ile 3 tatlı kaşığı limon suyu bulunan büyükçe bir tencereyi orta ısıdaki ateşe oturtarak, karıştırmak suretiyle şekeri su içinde eritiniz. Şeker eridikten sonra 14-15 dakika kadar kaynamaya bırakınız. Şeker kaynarken, çukurca bir kaba 3 yumurta kırarak bunları çatalla iyice karıştırınız. Sonra hazırlamış olduğunuz ekmek dilimlerini yumurtaya bulayarak, içinde kızdırılmış halde 250 g çiçek yağı bulunan genişçe bir tavada (her iki tarafını) iyice kızartınız. Yumurtalı ekmekler kızarınca bunları, hazırlamış olduğunuz ılıkça şuruba atınız ve şurubu çekinceye kadar aşağı yukarı 5 dakika içinde bırakınız. Sonra delikli kepçeyle alarak, soğumak üzere genişçe bir kayık tabağa koyunuz. Tatlılar soğuyunca servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.