ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Dilim Ekmek Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013974)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:00 AM

Dilim Ekmek Tatlısı Tarifi
 
Dilim Ekmek Tatlısı Tarifi

750 - 800 g Ekmek (1 adet)
3 tane Yumurta
250 g Çiçekyağı
750 g Seker (3 bardak)
3 bardak Su
2 tatlı kasığı Limon suyu

750 - 800 g ekmeğin (1 adet) kabuklarını soyunuz ve bir parmak kalınlığında dilimler keserek ileride kullanmak üzere bir tarafa bırakınız.
Müteakiben içinde 750 g şeker (3 bardak), 3 bardak su ile 3 tatlı kaşığı limon suyu bulunan büyükçe bir tencereyi orta ısıdaki ateşe oturtarak, karıştırmak suretiyle şekeri su içinde eritiniz. Şeker eridikten sonra 14-15 dakika kadar kaynamaya bırakınız.
Şeker kaynarken, çukurca bir kaba 3 yumurta kırarak bunları çatalla iyice karıştırınız. Sonra hazırlamış olduğunuz ekmek dilimlerini yumurtaya bulayarak, içinde kızdırılmış halde 250 g çiçek yağı bulunan genişçe bir tavada (her iki tarafını) iyice kızartınız.
Yumurtalı ekmekler kızarınca bunları, hazırlamış olduğunuz ılıkça şuruba atınız ve şurubu çekinceye kadar aşağı yukarı 5 dakika içinde bırakınız.
Sonra delikli kepçeyle alarak, soğumak üzere genişçe bir kayık tabağa koyunuz.
Tatlılar soğuyunca servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.