![]() |
Osmanlı Baklavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Baklavası TarifiOsmanlı Baklavası Hamuru için: 3 yumurta 2 su bardağı şeker 1 kilo süt 50 gr tereyağı 1 paket vanilya 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 2 yumurta, 5 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı sirke 250 gr tereyağı İçi için: 3 yumurta 2 su bardağı şeker 1 kg süt 50 gr ![]() Vanilya 1- Bir kaba sıvıyağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak, kaşıkla çırpılır ![]() ![]() 2- Hamur ikiye bölünür ![]() ![]() 3- Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4- Diğer parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açılarak için üzerine yerleştirilir ![]() ![]() 5- Tavada eritilen kızgın tereyağı, baklavanın üzerine kaşık kaşık dökülür, Kızgın fırına verilir ![]() ![]() 6- İçin Hazırlanması: 3 yumurta ile şeker mikserde çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() 7- Aynı hamurdan açılan hamurları karelere bölüp içine bu kremadan koyup şöbiyet yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|