![]() |
Osmanlı Baklavası Tarifi
Osmanlı Baklavası
Hamuru için: 3 yumurta 2 su bardağı şeker 1 kilo süt 50 gr tereyağı 1 paket vanilya 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 2 yumurta, 5 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı sirke 250 gr tereyağı İçi için: 3 yumurta 2 su bardağı şeker 1 kg süt 50 gr. tereyağı Vanilya 1- Bir kaba sıvıyağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak, kaşıkla çırpılır. Un ilave edilip, iyice özlendi-rerek yoğrulur. 2- Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir. Bir tabakta nişasta ile un karış tınlır, 3- Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta konur. Hepsi açılıp üst üste konulunca merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır. Tepsiye yerleştirilir. Üzerine sütle pişirilmiş iç dökülür. 4- Diğer parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açılarak için üzerine yerleştirilir. Dikdörtgen veya kare şeklinde kesilir. 5- Tavada eritilen kızgın tereyağı, baklavanın üzerine kaşık kaşık dökülür, Kızgın fırına verilir. Fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri serpilir. 6- İçin Hazırlanması: 3 yumurta ile şeker mikserde çırpılır. Un ve azar azar 1 kilo süt ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Tencereye dökülüp muhallebi gibi pişirilir. Ateşten indikten sonra 50 gr tereyağı ve vanilya ilave edilip karıştırılıp mikserle çırpılır. 7- Aynı hamurdan açılan hamurları karelere bölüp içine bu kremadan koyup şöbiyet yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.