Bademli Mereng Tarifi ( Fransa )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Mereng Tarifi ( Fransa )



Bademli Mereng Tarifi ( Fransa )

10 Yumurta akı
150 gr makinadan çekilmiş badem
500 gr pudra şekeri
50 gr nişasta
1 paket vanilya

Porselen bir kasede yumurta akları katı kar haline getiriniz
Pudra şekeri ve nişastayı da ekleyiniz
Çekilmiş badem karıştırarak ilâve ediniz
Vanilya serpiniz
Bademli mereng karışımını yağlanmış, unlanmış tartölet kalıplarında veya içine kâğıt yayılmış küçük kalıplara dökünüz Sıcak fırında orta ısı derecesinde yavaş yavaş ağzı açılmadan 1/2 saat pişiriniz

Not: Bademli mereng hamuru karışımına 100-150 gr küçük küçük kırılmış bisküvi ilâve ederek kalıplara koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.