Bademli Mereng Tarifi ( Fransa ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Mereng Tarifi ( Fransa )Bademli Mereng Tarifi ( Fransa ) 10 Yumurta akı 150 gr makinadan çekilmiş badem 500 gr pudra şekeri 50 gr nişasta 1 paket vanilya Porselen bir kasede yumurta akları katı kar haline getiriniz Pudra şekeri ve nişastayı da ekleyiniz Çekilmiş badem karıştırarak ilâve ediniz Vanilya serpiniz Bademli mereng karışımını yağlanmış, unlanmış tartölet kalıplarında veya içine kâğıt yayılmış küçük kalıplara dökünüz Sıcak fırında orta ısı derecesinde yavaş yavaş ağzı açılmadan 1/2 saat pişiriniz Not: Bademli mereng hamuru karışımına 100-150 gr küçük küçük kırılmış bisküvi ilâve ederek kalıplara koyabilirsiniz
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|