ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Bademli Mereng Tarifi ( Fransa ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013261)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:59 AM

Bademli Mereng Tarifi ( Fransa )
 
Bademli Mereng Tarifi ( Fransa )

10 Yumurta akı
150 gr. makinadan çekilmiş badem
500 gr. pudra şekeri
50 gr. nişasta
1 paket vanilya

Porselen bir kasede yumurta akları katı kar haline getiriniz.
Pudra şekeri ve nişastayı da ekleyiniz.
Çekilmiş badem karıştırarak ilâve ediniz.
Vanilya serpiniz.
Bademli mereng karışımını yağlanmış, unlanmış tartölet kalıplarında veya içine kâğıt yayılmış küçük kalıplara dökünüz. Sıcak fırında orta ısı derecesinde yavaş yavaş ağzı açılmadan 1/2 saat pişiriniz.

Not: Bademli mereng hamuru karışımına 100-150 gr. küçük küçük kırılmış bisküvi ilâve ederek kalıplara koyabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.