Amasya Çöreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amasya Çöreği Tarifi



Amasya Çöreği Tarifi

MALZEMELER
• 3,5 su bardağı süt
• ½ su bardağı sıvı yağ
• 1 paket Yuva Yaş Maya(42 gram)
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 kg un (aldığı kadar da konulabilir)

ARASI İÇİN
• 200 gram (10 yemek kaşığı) tereyağ
• 15 su bardağı tahin
• 2 su bardağı ceviz

HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerinin tamamı karıştırılarak, homojen bir şekilde yoğurulur Yoğurulan hamur 12 bezeye ayrılır Açılabildiği kadar açılır Tereyağ sürülür Tahin sürülür ve ceviz serpilir Bu işlem altı kat olana kadar devam eder 6 kata hiçbirşey sürülmez merdane yardımı ile inceltilir Açılan hamur 5 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir ve kendi ekseninde burgu şeklinde çevrilir Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir 10 dakika dinlendirilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir (İstenirse fırına vermeden önce yumurta sarısı sürülebilir)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.