![]() |
Amasya Çöreği Tarifi
Amasya Çöreği Tarifi
MALZEMELER • 3,5 su bardağı süt • ½ su bardağı sıvı yağ • 1 paket Yuva Yaş Maya(42 gram) • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı şeker • 1 kg un (aldığı kadar da konulabilir) ARASI İÇİN • 200 gram (10 yemek kaşığı) tereyağ • 1.5 su bardağı tahin • 2 su bardağı ceviz HAZIRLANIŞI Hamur malzemelerinin tamamı karıştırılarak, homojen bir şekilde yoğurulur. Yoğurulan hamur 12 bezeye ayrılır. Açılabildiği kadar açılır. Tereyağ sürülür. Tahin sürülür ve ceviz serpilir. Bu işlem altı kat olana kadar devam eder. 6. kata hiçbirşey sürülmez merdane yardımı ile inceltilir. Açılan hamur 5 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir ve kendi ekseninde burgu şeklinde çevrilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 10 dakika dinlendirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. (İstenirse fırına vermeden önce yumurta sarısı sürülebilir.) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.