Patatesli Açık Pide |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Açık PidePatatesli Açık Pide sahura bendensiniz:)) Malzemeler : 4 su b un 1 su b süt 1 paket yaşmaya 1 çorba k tereyağı 1 tatlı k tuz 1 çorba k kuru reyhan alabildiği kadar su İç harcı için: 5 patates 2 soğan 2 biber tuz, karabiber pulbiber maydanoz yumurta sarısı Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alınÜzerine tuz ilave edinUnun ortasına 1 paket yaş maya ilave edinMayanın üzerine 1 su bardağı süt,tereyağı ilave edip ilk önce mayayı eritinDaha sonra un ile beraber yoğurup bir hamur elde edinÜzerine kuru reyhan ilave edinHamuru bezelere ayırınBezeleri fırın tepsisine alon ve hamurları elinizle yuvarlak olarak açın İç harcı için 5 adet patatesi haşlayın ve kesinSoğanları yemeklik kesinBiberleri kesinTavaya soğanı ve biberleri alıp kavurunÜzerine patatesleri ilave edinÜzerine tuz,karabiber,pulbiber ilave edip karıştırınHamurların üzerine iç harçtan paylaştırınHamurun kenarlarına yumurta sarısı sürünÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|