Yasemin Şurubu Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yasemin Şurubu TarifiYasemin şurubu tarifi Mevsiminde ve kokulu zamanında toplanan yaseminin yapraklarını ayıklayın Dövülmüş ve ince bir elekten geçirilmiş toz şekeriyle yapralı yoğura yoğura şekerin de yasemin rengini almasına çalışınız Daha sonra elekten geçiriniz Şekerin yasemin yaprakları ile ovulmasından meydana gelen yaprakları ayırmak için şekeri elekten geçiriniz Bu renk almış olan ince toz şekeri ağzı iyice kapalı şişelere koyunuz ve ağızlarını da iyice kapayınız Gerektiği zaman bunu şerbet yapıp içiniz |
Yasemin Şurubu Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yasemin Şurubu TarifiYasemin Şurubu Tarifi Evvelâ, yasemin yapraklarını toplayıp bir kevgire koymalıdır Bir tencereye de su doldurup kaynatırken ağzına kapak makamına bir tabak kapamalıdır Kapalı kevgiri de getirip tabağın içine oturtmalıdır Kaynayan sudan tencere ağzındaki tabakta hasıl olan buhar tesiriyle yasemin yapraklarının usareleri kevgirden akarak tabakta toplanır Toplanan bu suyu tencereye dökmeli ve yaprakları da daha fazla usare çıkarmak için, tekrar ezip süzerek tencereye akıtmalıdır Su miktarına göre, bir kiloya, bir buçuk kilo şeker katarak kaynatmalı Kıvamı gelince, indirmeli ve soğutup şişelere almalıdır Not: Yaseminler, imbikten geçmek yolu ile kokuları daha iyi elde edilebilirse de, evlerde bu "Alambic" cihazı olmadığından basit mutfak usûllerine baş vurulmuştur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|