Sakızlı Yahni Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı Yahni TarifiSakızlı Yahni Tarifi MALZEMELER: 1/2 kg kuşbaşı et 15-20 arpacık soğanı 2 baş doğranmış sarımsak 1 çorba kaşığı salça 3 parça dövülmüş sakız 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 çorba kaşığı sirke Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI: Eti önceden az suyla haşlayın Zeytinyağı ve soğanları tencereye alıp arada karıştırarak 10 dakika kadar kavurun, sarımsakları ekleyin Birkaç dakika daha pişirdikten sonra az suyla ezdiğiniz, salça, et, tuz, biber ve az su ekleyin Kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin ve az un ilavesiyle havanda iyice dövdüğünüz sakızlarla sirkeyi ekleyin Karıştırıp sıcak olarak servis edin |
Sakızlı Yahni Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı Yahni TarifiKişi Sayısı: 4 Kişilik Pişirme Süresi: Tencerede orta ateşte 1 saat Gerekli Malzemeler -Dana kuşbaşı (750 gr) -Arpacık soğan (10-15 adet), -Domates (1 adet), -Salça (1 çorba kaşığı), -Damla Sakızı (5-6 adet ya da 1 çay kaşığı), -Sarımsak (8 diş), -Su (25 su bardağı), -Sıvıyağ (1 çay bardağı), -Tuz ve Karabiber Hazırlanışı: 1 Yarım kg dana kuşbaşıyı kızdırdığınız 1 çay bardağı sıvı yağın içine atın ve etlerin sulanmasına izin vermeden yaklaşık 4-5 dakika daha kavurun 2Kavurma işlemi devam ederken 10-15 adet arpacık soğanı bir süre sonra da 8 diş sarımsağı bütün olarak etlere ekleyip soğan ve sarımsak pembeleşene kadar kavurmaya devam edin 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın 3 10 adet damla sakızını iyice dövün Damla sakızlarını tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin 4 1 adet domatesi büyük küpler halinde kesin ve tencereye ilave edin Üzerine 25 su bardağı su dökün ve tencerenin ağzını kapatıp orta ateşte 45-50 dakika daha pişirin Etlerin pişdiğinden emin olduğunuzda ocağınızı kapatarak, yemeğinizi sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|