ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sakızlı Yahni Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006247)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:11 AM

Sakızlı Yahni Tarifi
 
Sakızlı Yahni Tarifi

MALZEMELER:
1/2 kg kuşbaşı et
15-20 arpacık soğanı
2 baş doğranmış sarımsak
1 çorba kaşığı salça
3 parça dövülmüş sakız
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1-2 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI:
Eti önceden az suyla haşlayın. Zeytinyağı ve soğanları tencereye alıp arada karıştırarak 10 dakika kadar kavurun, sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra az suyla ezdiğiniz, salça, et, tuz, biber ve az su ekleyin. Kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin ve az un ilavesiyle havanda iyice dövdüğünüz sakızlarla sirkeyi ekleyin. Karıştırıp sıcak olarak servis edin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:11 AM

Sakızlı Yahni Tarifi
 
Kişi Sayısı: 4 Kişilik
Pişirme Süresi: Tencerede orta ateşte 1 saat

Gerekli Malzemeler

-Dana kuşbaşı (750 gr.)
-Arpacık soğan (10-15 adet),
-Domates (1 adet),
-Salça (1 çorba kaşığı),
-Damla Sakızı (5-6 adet ya da 1 çay kaşığı),
-Sarımsak (8 diş),
-Su (2.5 su bardağı),
-Sıvıyağ (1 çay bardağı),
-Tuz ve Karabiber

Hazırlanışı:

1. Yarım kg dana kuşbaşıyı kızdırdığınız 1 çay bardağı sıvı yağın içine atın ve etlerin sulanmasına izin vermeden yaklaşık 4-5 dakika daha kavurun.

2.Kavurma işlemi devam ederken 10-15 adet arpacık soğanı bir süre sonra da 8 diş sarımsağı bütün olarak etlere ekleyip soğan ve sarımsak pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın.
3. 10 adet damla sakızını iyice dövün. Damla sakızlarını tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
4. 1 adet domatesi büyük küpler halinde kesin ve tencereye ilave edin. Üzerine 2.5 su bardağı su dökün ve tencerenin ağzını kapatıp orta ateşte 45-50 dakika daha pişirin. Etlerin pişdiğinden emin olduğunuzda ocağınızı kapatarak, yemeğinizi sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.