Patates Topları Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Topları Tarifi1 kg patates 4 kaşık siviyag 1 demet maydanoz 1 kasik nane 1 kase yogurt Biraz tuz Kırmızı biber Patatesler yikanip tencereye konur bol suda haslanir Haslanmis patatesler sogumadan soyulur Pure makinesinden geçirilir Içine siviyag, ince dogranmis maydanoz, tuz ve kirmizi toz biber ilave edilerek iyice yogurulur Patates püresinden ceviz büyüklügünde parçalar alinip elle yuvarlak sekil verilerek servis tabagina konur Üzerine sarimsakli yogurt gezdirilir, nane ile süslenerek servis yapilir |
Patates Topları Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Topları Tarifi3-4 adet orta boy patates 1 adet havuç 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı tereyağ 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar 1 avuç ince doğranmış maydanoz Tuz Karabiber 1- Rendelenmiş havucu bir tavada zeytinyağı ile soteleyin 2- Patatesleri haşlayın Ve patates eziciyle ezin Sıcakken içine tereyağ ve rendelenmiş kaşarı ekleyin Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın İkiye bölün 3- Bir parçaya maydanozları ekleyip karıştırın, diğer parçaya havucu ekleyip karıştırın Ceviz büyüklüğünde parçaları top haline getirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|