|
|
Konu Araçları |
çubuklarıyla, hindi, provençal, sarılmış, sebze, tarifi |
Sebze Çubuklarıyla Sarılmış Hindi Provencal Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Çubuklarıyla Sarılmış Hindi Provencal Tarifi1 kg Pınar Hindi Göğüs Biftek 100 ml Pınar Süt 50 gr Pınar Tereyağı 50 ml sızma zeytinyağı 500 gr galeta unu 500 gr Domates 1 adet soğan 2 adet kabak 2 adet havuç 3 diş sarmısak Taze kekik Taze fasulye Taze soğan 2 çay kaşığı kurutulmuş sebze miksi Tuz Karabiber Hindi biftekten yaklaşık 15x10 cmlik ince yapraklar elde edin Yaprakları tuz, karabiber ve sarmısakla lezzetlendirip dinlendirin Sebzeleri 15 cmlik kalemler formunda dilimleyip, tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın Haşlanmış sebzeleri eritilmiş tereyağı, tuz, muskat ve karabiberle lezzetlendirin Galeta ununu kurutulmuş sebze miksi, tuz, karabiber ve taze kekikle harmanlayın Sebzeleri uçları dışarıda kalacak şekilde hindi filetoların içine yerleştirip rulo yapın Mutfak ipiyle sıkıca bağlayın Hazırladığınız ruloların sadece hindi etli yüzeyini una ve yumurtaya bulayıp, hazırladığınız galetalı karışımla kaplayın Domatesleri konkase edin Soğan ve sarmısağı bir kaserolde zeytinyağıyla soteleyip, içine konkase domatesleri ilave edin Sosu tuz, karabiber ve taze kekik yaprağıyla lezzetlendirip çektirin Hazırladığınız sosu bir tepsiye döküp üzerine sebzeli hindi sarmalarını yerleştirin 170 derece ısıtılmış fırında galeta unu renk alıncaya dek pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|