ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebze Çubuklarıyla Sarılmış Hindi Provencal Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005867)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:14 AM

Sebze Çubuklarıyla Sarılmış Hindi Provencal Tarifi
 
1 kg. Pınar Hindi Göğüs Biftek

100 ml. Pınar Süt

50 gr. Pınar Tereyağı

50 ml. sızma zeytinyağı

500 gr. galeta unu

500 gr. Domates

1 adet soğan

2 adet kabak

2 adet havuç

3 diş sarmısak

Taze kekik

Taze fasulye

Taze soğan

2 çay kaşığı kurutulmuş sebze miksi

Tuz

Karabiber

Hindi biftekten yaklaşık 15x10 cmlik ince yapraklar elde edin. Yaprakları tuz, karabiber ve sarmısakla lezzetlendirip dinlendirin. Sebzeleri 15 cmlik kalemler formunda dilimleyip, tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Haşlanmış sebzeleri eritilmiş tereyağı, tuz, muskat ve karabiberle lezzetlendirin. Galeta ununu kurutulmuş sebze miksi, tuz, karabiber ve taze kekikle harmanlayın. Sebzeleri uçları dışarıda kalacak şekilde hindi filetoların içine yerleştirip rulo yapın. Mutfak ipiyle sıkıca bağlayın. Hazırladığınız ruloların sadece hindi etli yüzeyini una ve yumurtaya bulayıp, hazırladığınız galetalı karışımla kaplayın. Domatesleri konkase edin. Soğan ve sarmısağı bir kaserolde zeytinyağıyla soteleyip, içine konkase domatesleri ilave edin. Sosu tuz, karabiber ve taze kekik yaprağıyla lezzetlendirip çektirin. Hazırladığınız sosu bir tepsiye döküp üzerine sebzeli hindi sarmalarını yerleştirin. 170 derece ısıtılmış fırında galeta unu renk alıncaya dek pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.