![]() |
Macaristan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Macaristan MutfağıMacaristan Mutfağı Macar yemek kültürü Fransız, İtalyan, Türk ve Sırp mutfaklarından etkilenmiş ![]() ![]() Macar yemeği deyince aklınıza ilk gelen gulaş et ve sebzelerden yapılan bir tür çorbadır ![]() Balık çorbası ve lahana dolması bizde akıtma olarak bilinen hortobagyi tipik Macar yemeklerindendir ![]() MACAR GULAŞ 1 Kg Yağsız Kuşbası Dana Eti "Tercihan sokum tarafından" 100 gr Margarin veya yemeklik Tereyağı 750 gr Kuru soğan 1 Ç ![]() ![]() ½ Ç ![]() ![]() 1 Ç ![]() ![]() 1 Ç ![]() ![]() (Yerli kimyon ile olmaz) 3 Diş dövülmüş sarmısak 1 Defne Yaprağı "Ungarische Gulasch" Dünyaca tanınmış bir Macar et yemeği ![]() Soğanları yemeklik doğrayınız ve yağda iyice kavurarak öldürünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi eti katınız ve harlı ateşte et rengini değiştirip suyunu bırakıp tekrar suyunu çekene kadar kavurmaya ara vermeyiniz ![]() ![]() ![]() Bu karışımı kapak kapalı iken yaklaşık bir buçuk saat hafif ateşte pişiriniz ![]() Gerekiyorsa kaynar su ilave ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() Garni olarak haşlanmış patates, beyaz pilav veya erişte makarna verilebilir ![]() Not : Türk usulü tas kebabında sayılan baharatlar kullanılmaz ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Macaristan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Macaristan MutfağıMacaristan Mutfağı Dünyanın en önemli mutfaklarından biri olan Macar Mutfağı renk ve çeşni olarak çok zengin bir mutfaktır ![]() ![]() Mutfağın, Macarların yaşamında büyük önemi vardır ![]() ![]() Macarların yüzyıllardan beri gelen geleneksel yeme alışkanlığı bölgelere göre çeşitlilik gösterir ![]() Macarlar günde 3 öğün yerler ve onlar 3 öğün yenmeyen bir yaşamı düşünemezler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şehirde ise çalışma hayatının getirdiği zorunluluklardan dolayı akşam yemeği en önemli öğün haline gelmeye başlamıştır ![]() Macarlarda yemek yemek bir zevktir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Macarlar patates ve özellikle de taze kesilmiş ev yapımı makarnayı çok yerler ![]() ![]() ![]() Macar gulaşı et, patates ve sebze, özellikle de Macar kırmızı biberi "paprika" ile hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Macaristan'da tüm Orta Avrupa Mutfaklarında yaygın olan "Palacsintak" "palaçinka" (krep) tatlı olarak çok yenir ![]() ![]() ![]() ![]() Macarların en ünlü tatlılarından biri de "Dough nut" dır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|