Ekşili Köfte-İi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Köfte-İi TarifiMalzeme: ½ kg köftelik kıyma, 3 yemek kaşığı pirinç, 1 adet kuru soğan, 5-6 sap maydanoz, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet limon, 2 adet yumurta, 1 kahve fincanı un, 1,5 su bardağı su, 1 kaşık sıvıyağ, tuz, karabiber, Tarif: Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber bir kaba konarak hepsi birlikte yoğrulur 15 dakika sıcak suda bekletilip suyu süzülen pirinç ve 2 yumurtanın beyazı kıymanın içine eklenir ve iyice yoğrulur Kıymadan küçük parçalar alınır ve el içinde yuvarlanarak küçük köfteler hazırlanır![]() Bir tavaya sıvıyağ konarak içine köfteler eklenir Tava sallanarak köftelerin her taraflarının eşit kızarmasına dikkat edilerek renkleri hafif dönünceye kadar kızartılır![]() Ayrı bir tencerede 1 kaşık tereyağı içinde 1 fincan un kavrulur Üzerine su eklenerek kaynamaya bırakılır Kaynayınca köfteler içine atılır Onbeş dakika kadar pişirilir![]() Ayrı bir kapta 2 yumurtanın sarısı ve bir limonun suyu çırpılır Kaynamakta olan sudan 4-5 kaşık su bu karışıma ılıtmak için katılır Daha sonra bu karışım tencerenin üzerine eklenir Karıştırılır ve bir taşım kaynatılıp ateşten indirilir Sıcak olarak servis yapılır
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|