![]() |
Ekşili Köfte-İi Tarifi
Malzeme:
½ kg köftelik kıyma, 3 yemek kaşığı pirinç, 1 adet kuru soğan, 5-6 sap maydanoz, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet limon, 2 adet yumurta, 1 kahve fincanı un, 1,5 su bardağı su, 1 kaşık sıvıyağ, tuz, karabiber, Tarif: Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber bir kaba konarak hepsi birlikte yoğrulur. 15 dakika sıcak suda bekletilip suyu süzülen pirinç ve 2 yumurtanın beyazı kıymanın içine eklenir ve iyice yoğrulur. Kıymadan küçük parçalar alınır ve el içinde yuvarlanarak küçük köfteler hazırlanır. Bir tavaya sıvıyağ konarak içine köfteler eklenir. Tava sallanarak köftelerin her taraflarının eşit kızarmasına dikkat edilerek renkleri hafif dönünceye kadar kızartılır. Ayrı bir tencerede 1 kaşık tereyağı içinde 1 fincan un kavrulur. Üzerine su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayınca köfteler içine atılır. Onbeş dakika kadar pişirilir. Ayrı bir kapta 2 yumurtanın sarısı ve bir limonun suyu çırpılır. Kaynamakta olan sudan 4-5 kaşık su bu karışıma ılıtmak için katılır. Daha sonra bu karışım tencerenin üzerine eklenir. Karıştırılır ve bir taşım kaynatılıp ateşten indirilir. Sıcak olarak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.