Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 4 500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş 150 ml tavuk suyu Tuz ve karabiber 3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz 1 diş sarımsak, iyice doğranmış 10 ince dilim çemensiz pastırma 40 gr tereyağı, eritilmiş[*]4 limon parçası, süslemek içinHazırlıkALTERNATİF: Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz Karideslerin arasına defne yaprakları, soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir [*]SERViS ÖNERiLERi: Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın Tarifin HazırlanışıAyıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın![]() Orta ateşte bir taşım kaynatın Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin Karidesleri iyice süzün ve kurulayın![]() Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın![]() Izgarayı yüksek ateşte ısıtın ![]() Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin ![]() Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün 10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin [*]Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın![]() |
|
Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab TarifiBİBERİYELİ KUZU PİRZOLASI Malzemeler 12 kalem kuzu pirzolası 4 dal taze biberiye 1 çorba kaşığı zeytinyağı 4 dal taze veya kuru kekik KUZU PİRZOLASI TARİFİ Kuzu pirzolasının kemik kısımlarındaki etleri kasabınıza temizlettirin ya da kendiniz temizleyin Kemiklerin uzunca bırakılması tabakta daha hoş görülmesini sağlar Etleri biberiye ve kekik parçalanna bastırarak, yüzeylerine yapışmasını sağlayın Taze kekik ve biberiye ateşe oldukça dayanıklıdır Kurutulmuş kekik ve biberiye ise ızgarada hemen yanarak kömürleşecektir, bu sebepten etlerin pişmesine yakın üstlerine serpmek daha doğrudur Zeytinyağı ile yağlayarak ve sadece bir kez çevirerek, kızgın barbeküde pişirip, tuz ve biberle lezzetlendirin Pirzolayı pilav ya da domates soslu makarna ile servis edin![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|