Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgar, etli, mutfağı, pilav, tarifi

Bulgar Mutfağı - Etli Pilav Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgar Mutfağı - Etli Pilav Tarifi




Bulgar Mutfağı-Etli Pilav Tarifi

Malzemeler

5 çorba kaşığı rende beyaz peynir

300 gr pirinç

Tuz

500 gr et suyu

1 çorba kaşığı kırmızı biber

300 grKuzu Kuşbaşı

200 grKuru Soğan

100 grKıvırcık kuyruk yağı

Yapılışı

Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı , rende soğanı açık sarı renge dönüşene

kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atınTuz ve kırmızı pul biber

ile tatlandırın10 – 15 dakika kavurmaya devam edinSıcak et suyunu üzerine dökün

ve son olarak yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave edinTencerenin kapağı kapalı olarak

pirinc etsuyunu çekene kadar pişirinPilav haline gelince ateşi kapatıp 10 dakika demlendirinSonra da güzelce karıştırın

Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyin(Sert beyaz peynir olsun)



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.