![]() |
Bulgar Mutfağı - Etli Pilav Tarifi
Bulgar Mutfağı-Etli Pilav Tarifi Malzemeler 5 çorba kaşığı rende beyaz peynir 300 gr. pirinç Tuz 500 gr. et suyu 1 çorba kaşığı kırmızı biber 300 gr.Kuzu Kuşbaşı 200 gr.Kuru Soğan 100 gr.Kıvırcık kuyruk yağı Yapılışı Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı , rende soğanı açık sarı renge dönüşene kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atın.Tuz ve kırmızı pul biber ile tatlandırın.10 – 15 dakika kavurmaya devam edin.Sıcak et suyunu üzerine dökün ve son olarak yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave edin.Tencerenin kapağı kapalı olarak pirinc etsuyunu çekene kadar pişirin.Pilav haline gelince ateşi kapatıp 10 dakika demlendirin.Sonra da güzelce karıştırın. Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyin.(Sert beyaz peynir olsun) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.