ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Bulgar Mutfağı - Etli Pilav Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936426)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:16 AM

Bulgar Mutfağı - Etli Pilav Tarifi
 

Bulgar Mutfağı-Etli Pilav Tarifi

Malzemeler

5 çorba kaşığı rende beyaz peynir

300 gr. pirinç

Tuz

500 gr. et suyu

1 çorba kaşığı kırmızı biber

300 gr.Kuzu Kuşbaşı

200 gr.Kuru Soğan

100 gr.Kıvırcık kuyruk yağı

Yapılışı

Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı , rende soğanı açık sarı renge dönüşene

kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atın.Tuz ve kırmızı pul biber

ile tatlandırın.10 – 15 dakika kavurmaya devam edin.Sıcak et suyunu üzerine dökün

ve son olarak yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave edin.Tencerenin kapağı kapalı olarak

pirinc etsuyunu çekene kadar pişirin.Pilav haline gelince ateşi kapatıp 10 dakika demlendirin.Sonra da güzelce karıştırın.

Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyin.(Sert beyaz peynir olsun)




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.