![]() |
Buharda Pişmiş Çin Mantısı - Çin Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buharda Pişmiş Çin Mantısı - Çin MutfağıBuharda Pişmiş Çin Mantısı - Çin Mutfağı Malzemeler: 250 gr dana kıyma Yarim soğan 100 gr havuç 750 gr un Yarim çorba kaşığı sıvı yağ Yarim tatlı kaşığı karabiber, 1 tutam tuz 1 tutam çin tuzu Kırmızı biber, nane ve arzuya göre diger baharatlar Yapilisi: Kıymayı biraz su ve yağla terbiyeleyin ![]() Bütün baharatlari ekleyip bir kenarda bekletin ![]() Un üçte bir ölçek su konarak hamur haline getirilir ![]() Sert bir şekilde yoğurduktan sonra on dakika bekletin ![]() Daha sonra hamuru bir parmak kalınlığında şeritler şeklinde ayırın ![]() Elde ettiğiniz şeritleri 2 cm lik eşit parçalara ayrılır ![]() Oklava yardımıyla bu parçalar açılır ![]() Mantı hamurlarının ortalarına bir parça kıyma koyun ![]() Istiridye şekli vererek hamurları kapatın ![]() Hazirlanan bu mantılar bir tencereye konup buhar ateşinde pişirilir ![]() *İstenirse soya sosu veya acıbiber sosu ile servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|