Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buharda, cin, mantısı, mutfağı, pişmiş

Buharda Pişmiş Çin Mantısı - Çin Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buharda Pişmiş Çin Mantısı - Çin Mutfağı




Buharda Pişmiş Çin Mantısı - Çin Mutfağı

Malzemeler:

250 gr dana kıyma

Yarim soğan

100 gr havuç

750 gr un

Yarim çorba kaşığı sıvı yağ

Yarim tatlı kaşığı karabiber,

1 tutam tuz

1 tutam çin tuzu

Kırmızı biber, nane ve arzuya göre diger baharatlar

Yapilisi:

Kıymayı biraz su ve yağla terbiyeleyin

Bütün baharatlari ekleyip bir kenarda bekletin

Un üçte bir ölçek su konarak hamur haline getirilir

Sert bir şekilde yoğurduktan sonra on dakika bekletin

Daha sonra hamuru bir parmak kalınlığında şeritler şeklinde ayırın

Elde ettiğiniz şeritleri 2 cm lik eşit parçalara ayrılır

Oklava yardımıyla bu parçalar açılır

Mantı hamurlarının ortalarına bir parça kıyma koyun

Istiridye şekli vererek hamurları kapatın

Hazirlanan bu mantılar bir tencereye konup buhar ateşinde pişirilir

*İstenirse soya sosu veya acıbiber sosu ile servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.