![]() |
Buharda Pişmiş Çin Mantısı - Çin Mutfağı
Buharda Pişmiş Çin Mantısı - Çin Mutfağı Malzemeler: 250 gr dana kıyma Yarim soğan 100 gr havuç 750 gr un Yarim çorba kaşığı sıvı yağ Yarim tatlı kaşığı karabiber, 1 tutam tuz 1 tutam çin tuzu Kırmızı biber, nane ve arzuya göre diger baharatlar Yapilisi: Kıymayı biraz su ve yağla terbiyeleyin. Bütün baharatlari ekleyip bir kenarda bekletin. Un üçte bir ölçek su konarak hamur haline getirilir. Sert bir şekilde yoğurduktan sonra on dakika bekletin. Daha sonra hamuru bir parmak kalınlığında şeritler şeklinde ayırın. Elde ettiğiniz şeritleri 2 cm lik eşit parçalara ayrılır. Oklava yardımıyla bu parçalar açılır. Mantı hamurlarının ortalarına bir parça kıyma koyun. Istiridye şekli vererek hamurları kapatın. Hazirlanan bu mantılar bir tencereye konup buhar ateşinde pişirilir. *İstenirse soya sosu veya acıbiber sosu ile servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.