ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Buharda Pişmiş Çin Mantısı - Çin Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936395)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:21 AM

Buharda Pişmiş Çin Mantısı - Çin Mutfağı
 

Buharda Pişmiş Çin Mantısı - Çin Mutfağı

Malzemeler:

250 gr dana kıyma

Yarim soğan

100 gr havuç

750 gr un

Yarim çorba kaşığı sıvı yağ

Yarim tatlı kaşığı karabiber,

1 tutam tuz

1 tutam çin tuzu

Kırmızı biber, nane ve arzuya göre diger baharatlar

Yapilisi:

Kıymayı biraz su ve yağla terbiyeleyin.

Bütün baharatlari ekleyip bir kenarda bekletin.

Un üçte bir ölçek su konarak hamur haline getirilir.

Sert bir şekilde yoğurduktan sonra on dakika bekletin.

Daha sonra hamuru bir parmak kalınlığında şeritler şeklinde ayırın.

Elde ettiğiniz şeritleri 2 cm lik eşit parçalara ayrılır.

Oklava yardımıyla bu parçalar açılır.

Mantı hamurlarının ortalarına bir parça kıyma koyun.

Istiridye şekli vererek hamurları kapatın.

Hazirlanan bu mantılar bir tencereye konup buhar ateşinde pişirilir.

*İstenirse soya sosu veya acıbiber sosu ile servis yapabilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.