Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afyon, aşure, usulü, yapılır

Afyon Usulü Aşure Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Usulü Aşure Nasıl Yapılır




Afyon usulü Aşure nasıl yapılır



Malzemeler

500 gr göcelik buğday (çekilmemiş buğday)

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kuru fasulye

1 çay bardağı kuş üzümü

1 fincan ceviz

1 fincan fındık

1 fincan fıstık

2 litre su

2 su bardağı pekmez

500 gr toz şeker

1 tatlı kaşığı susam

Yapılışı

Göcelik buğday, nohut, kuru fasulye bir gün önceden ayrı ayrı ıslatılır

Diğer gün bunların suları süzülür

Ayrı tencerelerde üzerlerine su eklenerek pişirilir

Üzüm de biraz su ile pişirilir

Hepsi yumuşadıktan sonra büyük bir tencerenin içine önce buğday konur

Bol su ile tekrar ocağa konur

Bunun üzerine nohut, fasulye ve üzüm eklenir

Bunlar karıştırılır

Üzerine pekmez ve şeker ilave edilerek tekrar pişirilir

Piştikten sonra dövülmemiş ceviz, fındık ve fıstık katılır

Susam da ekilir

Hepsi karıştırılır

Servis kaselerine boşaltılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.