Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
frenk, reçeli, yapılır, üzümü

Frenk Üzümü Reçeli - Frenk Üzümü Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frenk Üzümü Reçeli - Frenk Üzümü Reçeli Nasıl Yapılır




Frenk üzümü reçeli - Frenk üzümü reçeli Nasıl Yapılır

Malzemeler

1250 gr Frenk üzümü

2 kg tozşeker

1 lt su

1 limon

Frenüzümleri ayıklanıp bir kürdan yardımıyla kabuklarını yırtmadan çekirdekleri çıkarılır ve bir gün bekletilirBir tencereye 2 kg tozşeker ve 5 bardak su konularak ağdalaşıncaya kadar kaynatılırŞurup ağdalaştıktan sonra frenüzümleri içine atılır ve 2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indilir24 saat dinlendirilmek üzere bir kenara bırakılırErtesi gün tekrar birkaç taşım kaynattıktan sonra içine bir limonun suyu veya yarım fincan suda eritilmiş 5 gr limon tuzu konulur ve bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için ateşten indirilirReçel soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır ve ağızı sıkıca kapatılarak serin ve kuru bir yerde saklanır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.