Kıymalı Karnabahar Yapılışı |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Karnabahar YapılışıKıymalı karnabahar Yapılışı Gerekli Malzemeler 1 adet karnabahar 2 adet havuç 4 yemek kaşığı zeytin yağ 150 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı limon suyu Fırında Karnabahar Tava, Karnabahar salatası, Kıymalı Ispanak , Yapılışı Karnabaharları çiçek çiçek ayırın ve yıkayıp süzgece koyun Kuru soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın Bir tencerenin içine zeytinyağını koyup küp küp doğranmış soğanları da atın ve rengi pembeye dönene kadar kavurun Ardından kıymayı da soğanların içine ekleyip kavurmaya devam edin 1 dakika sonra salçayı ve küp küp doğranmış havuçları da ilave edip karıştırın Kıymaların rengi değişince içine süzgüdeki karnabaharları koyup, karnabaharları ezmeden yavaşça tahta kaşıkla karıştırın Üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip, limon suyunu koyup, tuzunu serpip pişmeye bırakın Karnabaharlar yumuşayınca ocağın altını kapatın ve 20 dakika demledikten sonra servis edin Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|