Kolay Etli Kuru Bamya Tarifi Etli Kuru Bamya Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Etli Kuru Bamya Tarifi Etli Kuru Bamya Nasıl YapılırKolay Etli Kuru Bamya Tarifi Etli Kuru Bamya Nasıl Yapılır Malzeme : 500 gr kuru bamya, 2 kaşık yağ, 3 adet soğan, 1 kaşık domates ezmesi veya 2 adet domates, 1 adet limon, tuz Yaplışı : 1) Bamyaları ipinden çıkarıp yıkayınız 2) Bir tencereye 5 – 6 bardak su koyup, yarım limon sıkıp kaynatınız, 3) Su kaynayınca yıkanmış bamyaları atıp hafif yu muşayıncaya kadar haşlayınız 4) Ateşten alıp üzerine soğuk su koyup bamyaları kabartınız ve dirileştiriniz 5) Kuşbaşı eti tencereye koyup üzerine doğranmış soğanlı, yağı, koyup orta hararetli ateşte hafif öl*dürünüz 6) Ezilmiş 1 kaşık salçayı veya kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri ko*yup bir iki defa da bununla kavurunuz 7) Üzerine 4-5 bardak sıcak su, tuz ve yahm limon suyu sıkıp etler biraz yumuşayıncaya kadar pişi*riniz 8 ) Bamya ve et istediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar orta hararetli ateşte pişiriniz (Suyunu çekerse sıcak su olarak tekrar koyabilir*siniz) 9) Pişince kâfi miktar suyla ateşten indirip servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapınız |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|