ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kolay Etli Kuru Bamya Tarifi Etli Kuru Bamya Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933193)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:19 AM

Kolay Etli Kuru Bamya Tarifi Etli Kuru Bamya Nasıl Yapılır
 

Kolay Etli Kuru Bamya Tarifi Etli Kuru Bamya Nasıl Yapılır

Malzeme :

500 gr. kuru bamya,

2 kaşık yağ,

3 adet soğan,

1 kaşık domates ezmesi veya

2 adet domates,

1 adet limon, tuz.

Yaplışı :

1) Bamyaları ipinden çıkarıp yıkayınız.

2) Bir tencereye 5 – 6 bardak su koyup, yarım limon sıkıp kaynatınız.,

3) Su kaynayınca yıkanmış bamyaları atıp hafif yu muşayıncaya kadar haşlayınız.

4) Ateşten alıp üzerine soğuk su koyup bamyaları kabartınız ve dirileştiriniz.

5) Kuşbaşı eti tencereye koyup üzerine doğranmış soğanlı, yağı, koyup orta hararetli ateşte hafif öl*dürünüz.

6) Ezilmiş 1 kaşık salçayı veya kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri ko*yup bir iki defa da bununla kavurunuz.

7) Üzerine 4-5 bardak sıcak su, tuz ve yahm limon suyu sıkıp etler biraz yumuşayıncaya kadar pişi*riniz.

8 ) Bamya ve et istediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar orta hararetli ateşte pişiriniz. (Suyunu çekerse sıcak su olarak tekrar koyabilir*siniz).

9) Pişince kâfi miktar suyla ateşten indirip servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapınız.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.