![]() |
Sebzeli İncik Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli İncik Nasıl YapılırSebzeli İncik nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 2 adet soğan 1-2 diş sarımsak 2 adet havuç Fesleğen 2 adet çarliston biber Un 30 gr tereyağı 4 dilim dana incik(100 er gr ağırlığında 4 santim kalınlığında) 2 Yemek kaşığı zeytinyağı 200 gr parça domates 250 ml ![]() Yarım demet maydanoz 1 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi Tuz, karabiber, kekik Tarif : Soğan, sarmısak ve havuçları soyunuz ![]() Biberleri ayıklayın ve hepsini küp şeklinde doğrayınız ![]() Eti, tuz ve karabiber ile tatlandırınız ![]() Una bulayıp, sirkeleyiniz ![]() Tereyağı ve zeytinyağını yassı bir kızartma tenceresinde kızdırınız ![]() Etlerin her iki tarafını da güzelce kızartınız ![]() Doğradığınız sebzelere fesleğen ve kekikleri de katıp, çeviriniz ![]() Parça domatesleri ve 125 ml etsuyu tabletini ilave ediniz ![]() Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 1,5 saat yavaş yavaş pişiriniz ![]() Pişerken ara sıra kalan et suyunu katınız ![]() Maydanozu kıyın ve limon kabuğu rendesiyle karıştırınız ![]() Tuz ve karabiberle tatlandırınız ![]() Limon kabuğu rendesini ve maydanoz karışımını üzerlerine serpiniz |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|