![]() |
Sebzeli İncik Nasıl Yapılır
Sebzeli İncik nasıl yapılır. Sebzeli İncik tarifi Malzemeler : 2 adet soğan 1-2 diş sarımsak 2 adet havuç Fesleğen 2 adet çarliston biber Un 30 gr tereyağı 4 dilim dana incik(100 er gr ağırlığında 4 santim kalınlığında) 2 Yemek kaşığı zeytinyağı 200 gr parça domates 250 ml. etsuyu(tablet) Yarım demet maydanoz 1 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi Tuz, karabiber, kekik Tarif : Soğan, sarmısak ve havuçları soyunuz. Biberleri ayıklayın ve hepsini küp şeklinde doğrayınız. Eti, tuz ve karabiber ile tatlandırınız. Una bulayıp, sirkeleyiniz. Tereyağı ve zeytinyağını yassı bir kızartma tenceresinde kızdırınız. Etlerin her iki tarafını da güzelce kızartınız. Doğradığınız sebzelere fesleğen ve kekikleri de katıp, çeviriniz. Parça domatesleri ve 125 ml etsuyu tabletini ilave ediniz. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 1,5 saat yavaş yavaş pişiriniz. Pişerken ara sıra kalan et suyunu katınız. Maydanozu kıyın ve limon kabuğu rendesiyle karıştırınız. Tuz ve karabiberle tatlandırınız. Limon kabuğu rendesini ve maydanoz karışımını üzerlerine serpiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.