Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavapasta, elmalı, hamur, işleri, tarifleri, şerbetsiz

Elmalı Şerbetsiz Baklava-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Şerbetsiz Baklava-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




ELMALI ŞERBETSİZ BAKLAVA

4 kişilik

1 adet yufka

Yarım paket eritilmiş margarin

2 adet elma

7-8 çorba kaşığı tozşeker

Yarım limonun suyu

1 tatlı kaşığı tarçın

1 avuç dolusu kuruüzüm

Yufkayı 10 cm'lik kareler halinde kesin Aralarına eritilmiş margarin sürerek, farklı açılarda olacak şekilde üst üste dizin Kızarana dek fırında pişirin Elmaları kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde doğrayın Başka bir fırın tepsisine dizin Üzerine 7-8 çorba kaşığı tozşekeri, 1 tatlı kaşığı tarçını ve 1 avuç dolusu kuruüzümü serpin Yarım limonun suyunu dökün Orta ısılı fırında 10 dakika pişirin Elmalı harcı 2 adet yufkanın arasına koyun Krema veya vanilyalı dondurmayla birlikte servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.