![]() |
Elmalı Şerbetsiz Baklava-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
ELMALI ŞERBETSİZ BAKLAVA 4 kişilik 1 adet yufka Yarım paket eritilmiş margarin 2 adet elma 7-8 çorba kaşığı tozşeker Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 avuç dolusu kuruüzüm Yufkayı 10 cm'lik kareler halinde kesin. Aralarına eritilmiş margarin sürerek, farklı açılarda olacak şekilde üst üste dizin. Kızarana dek fırında pişirin. Elmaları kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde doğrayın. Başka bir fırın tepsisine dizin. Üzerine 7-8 çorba kaşığı tozşekeri, 1 tatlı kaşığı tarçını ve 1 avuç dolusu kuruüzümü serpin. Yarım limonun suyunu dökün. Orta ısılı fırında 10 dakika pişirin. Elmalı harcı 2 adet yufkanın arasına koyun. Krema veya vanilyalı dondurmayla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.