Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böğürtlenli, pandispanya, tarifi

Böğürtlenli Pandispanya Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Pandispanya Tarifi




Böğürtlenli Pandispanya Tarifi

Malzemeler

3 Yaprak jelatin

Yarım limonun suyu

600 gr böğürtlen

100 gr labne paynir

5 Çorba kaşığı tozşeker

1 Su bardağı süt

1 Çorba kaşığı kirsch veya böğürtlen likörü

2 Çorba kaşığı böğürtlen şurubu

1 Adet pandispanya (ikiye bölünmüş)

Pudra şekeri

Hazırlanışı

Jelatinleri sıcak suyun içine koyun

Kaşık yardımıyla karıştırıp, eritin

Yarım limonun suyunu jelatinle karıştırın

Böğürtlenleri 250 gramını mikserde püre haline getirin

Böğürtlen püresini labne peyniri ve tozşekerle karıştırın

Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin

Sütün içine kirsch veya böğürtlen likörü ve böğürtlen şurubu koyup, karıştırın

Pandispanyayı böğürtlen şuruplu likörlü sütle ıslatın

Pandipanyaların aralarına böğürtlen püreli krem peyniri yayın

Pastayı bu şeklide 3 saat buzdolabında bekletin

Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın

Pudra şekeri serpiştirip, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.