Aşir Pilavı Tarifi-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşir Pilavı Tarifi-Yemek TarifleriAşir pilavı tarifi ![]() Deneyim: Zor Süre: 35 dakika Miktar: 4-6 kişilik Kalori: Malzemeler: 250 gr yarma, 1 su bardağı nohut (haşlanmış), 300 gr kuzu eti, 2 su bardağı et suyu, 2 adet soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı üzüm (çekirdeksiz), tuz, karabiber, yeni bahar Hazırlanışı Bir gece önceden ıslatılan yarmayı bir tutam tuz ile haşlayıp, süzün ![]() Kuzu etini tuz koyarak haşlayıp süzün Suyunu muhafaza edin Soğanları doğrayın, tuz ve karabiberle birlikte 1 kaşık tereyağında 1-2 dakika kavurun Etleri, haşlanmış nohutları, üzümleri, süzülmüş yarmaları, tuz ve yeni bahar ilave edin![]() Ayrı bir yerde kaynattığınız et suyundan yarmalı karışıma, biraz koyun Suyunu çektikçe ekleyin 1 kaşık tereyağını eriterek pilava ekleyin, karıştırıp ateşi kapatın Üzerine kağıt bir havlu koyup, kapağı kapalı olarak 20 dk demlendirin![]() Demlenen pilavı bir iki kez karıştırıp sıcak olarak servis edin |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|