Aşir Pilavı Tarifi-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşir Pilavı Tarifi-Yemek Tarifleri




Aşir pilavı tarifi






Deneyim: Zor

Süre: 35 dakika

Miktar: 4-6 kişilik

Kalori:

Malzemeler:

250 gr yarma, 1 su bardağı nohut (haşlanmış), 300 gr kuzu eti, 2 su bardağı et suyu, 2 adet soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı üzüm (çekirdeksiz), tuz, karabiber, yeni bahar

Hazırlanışı

Bir gece önceden ıslatılan yarmayı bir tutam tuz ile haşlayıp, süzün
Kuzu etini tuz koyarak haşlayıp süzün Suyunu muhafaza edin Soğanları doğrayın, tuz ve karabiberle birlikte 1 kaşık tereyağında 1-2 dakika kavurun Etleri, haşlanmış nohutları, üzümleri, süzülmüş yarmaları, tuz ve yeni bahar ilave edin
Ayrı bir yerde kaynattığınız et suyundan yarmalı karışıma, biraz koyun Suyunu çektikçe ekleyin 1 kaşık tereyağını eriterek pilava ekleyin, karıştırıp ateşi kapatın Üzerine kağıt bir havlu koyup, kapağı kapalı olarak 20 dk demlendirin
Demlenen pilavı bir iki kez karıştırıp sıcak olarak servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.