Mantarli Kuzu Dolmasi-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarli Kuzu Dolmasi-Yemek TarifleriMALZEMELER 400 gr kuşbaşı kuzu eti 8 Enginar göbeği 100 gr taze mantar 1 küp gibi doğranmış kuru soğan 2 çarliston biber 2 domates 2 diş sarmısak 100 gr taze kaşar tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Önce soğan pembeleştirilip içine etler ve mantarlar ilave edilir Bu karışım pişme noktasında iken, domates ve sarmısak ilave edilir Daha önce bütün şeklinde haşlanmış olan enginar göbekleri, tepsiye yerleştirilir Üzerine bu karışım ilave edilip, sonra dilimlenmiş kaşar peyniri örtülür Fırında kaşar peynir kızarana kadar bekletilip çıkarılır Tuzu ve karabiberi serpildikten sonra sıcak olarak servis yapılır AFIYET OLSUN! |
Mantarli Kuzu Dolmasi-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarli Kuzu Dolmasi-Yemek TarifleriSATAY SOSLU PİLİÇ Malzemeler 750 gr tavuk budu Yarım soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 250 gr yoğurt 1 çorba kaşığı acı biber sosu 2 çorba kaşığı domates püresi Tuz ve karabiber SATAY SOSLU PİLİÇ TARİFİ Diğer bir kapta yoğurt, sarımsak, doğranmış soğan, zeytinyağı, kalan limon suyu, domates püresi ve baharadarı karıştırarak bir satay sosu hazırlayın Tavukları bu karışımda en az 6 saat bekletin Tavuk butlarını yıkadıktan sonra bir cam kaba dizin Üzerine fırça yardımı ile limon suyunu sürün Soslu tavukları barbeküde alt üst ederek pişirin Sıcak olarak Hazırladığınız Satay Soslu Piliç'i yeşilliklerle süsleyerek servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|