Bıldırcın Mıhlaması - Antalya Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bıldırcın Mıhlaması - Antalya Yemek TarifleriBILDIRCIN MIHLAMASI MALZEME: Bıldırcın 6 adet Yeşil sivri biber 2 adet Soğan 2 adet Tereyağı 3 sofra kaşığı Domates 4 adet Tuz 1 tatlı kaşığı Yumurta 6 adet Limon 1/2 adet Karabiber 1 tatlı kaşığı Zeytinyağı 1 kahve fincanı Süt 1 çay bardağı Soğan 1 adet Tuz 1 tatlı kaşığı YAPILIŞI: Çukur bir kaba zeytinyağını, rendelenmiş bir adet soğanı, sütü ve tuzu koyup karıştırınız İçine ayıklanmış ve kemikleri ile kuzu kestanesi büyüklüğünde doğranmış bıldırcınları katınız Tüm malzemeyi harmanlayınız Buzdolabında en az 6 saat dinlendirmeye bırakınız Soğanı diş diş çenterek doğrayınız Kulaklıya koyunuz Orta ateşte tereyağı ilavesi ile karıştırarak, soğanlar sararıncaya kadar kavurunuz Kavrulmuş soğanlara kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ve ince kıyılmış yeşil biberleri katınız Domatesler eriyip sulu kalacak şekilde pişince kulaklıya, dinlenmiş bıldırcınları, bir tatlı kaşığı tuzu katınız İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısınız Kulaklının kapağını kapatınız Bıldırcınlar kolayca çatal batacak kadar piştiğinde ve suyunu çeker gibi olduğunda kaşıkla yuvalar açarak yumurtaları kırınız Üzerlerine az tuz, karabiber, limon suyunu gezdiriniz Kulaklının kapağını kapatınız Yumurtaların üzeri aklanınca ateşi söndürünüz Yemeği sıcak olarak servise veriniz Not: Mıhla genelde batak, tarla kuşu, serçe vb karışık minik av kuşlarından yapılan bir yemek çeşitidir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|