ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bıldırcın Mıhlaması - Antalya Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930416)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:55 PM

Bıldırcın Mıhlaması - Antalya Yemek Tarifleri
 

BILDIRCIN MIHLAMASI

MALZEME:

Bıldırcın 6 adet

Yeşil sivri biber 2 adet

Soğan 2 adet

Tereyağı 3 sofra kaşığı

Domates 4 adet

Tuz 1 tatlı kaşığı

Yumurta 6 adet

Limon 1/2 adet

Karabiber 1 tatlı kaşığı

Zeytinyağı 1 kahve fincanı

Süt 1 çay bardağı

Soğan 1 adet

Tuz 1 tatlı kaşığı

YAPILIŞI:

Çukur bir kaba zeytinyağını, rendelenmiş bir adet soğanı, sütü ve tuzu koyup karıştırınız. İçine ayıklanmış ve kemikleri ile kuzu kestanesi büyüklüğünde doğranmış bıldırcınları katınız. Tüm malzemeyi harmanlayınız. Buzdolabında en az 6 saat dinlendirmeye bırakınız. Soğanı diş diş çenterek doğrayınız. Kulaklıya koyunuz. Orta ateşte tereyağı ilavesi ile karıştırarak, soğanlar sararıncaya kadar kavurunuz. Kavrulmuş soğanlara kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ve ince kıyılmış yeşil biberleri katınız. Domatesler eriyip sulu kalacak şekilde pişince kulaklıya, dinlenmiş bıldırcınları, bir tatlı kaşığı tuzu katınız. İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısınız. Kulaklının kapağını kapatınız. Bıldırcınlar kolayca çatal batacak kadar piştiğinde ve suyunu çeker gibi olduğunda kaşıkla yuvalar açarak yumurtaları kırınız. Üzerlerine az tuz, karabiber, limon suyunu gezdiriniz. Kulaklının kapağını kapatınız. Yumurtaların üzeri aklanınca ateşi söndürünüz. Yemeği sıcak olarak servise veriniz. Not: Mıhla genelde batak, tarla kuşu, serçe vb. karışık minik av kuşlarından yapılan bir yemek çeşitidir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.