Zerde (Gaziantep)-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zerde (Gaziantep)-Yemek TarifleriM a l z e m e l e r * 6 su bardağı su, * 1/2 su bardağı pirinç, * 2 su bardağı şeker, * İstenirse bir miktar rendelenmiş portakal veya limon kabuğu HAZIRLANIŞI: Önce pirinç ayıklanıp yıkanır ve bir tencerede suyla açılıncaya kadar pişirilir Sonra rendelenmiş portakal veya limon kabuğu ile şekeri ilave edilir ve koyulaşıncaya kadar pişirilir NOT: Sütlaç ve zerde aynı kaseye konulacaksa, kasenin altına sütlaç konulur Sütlaç soğumaya bırakılır Sütlaç soğuduktan sonra üzerine zerde konulur ve bunun üzerine çekilmiş fıstıkla süsleme yapılır Emral PUGAR |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|