![]() |
Zerde (Gaziantep)-Yemek Tarifleri
M a l z e m e l e r * 6 su bardağı su, * 1/2 su bardağı pirinç, * 2 su bardağı şeker, * İstenirse bir miktar rendelenmiş portakal veya limon kabuğu. HAZIRLANIŞI: Önce pirinç ayıklanıp yıkanır ve bir tencerede suyla açılıncaya kadar pişirilir. Sonra rendelenmiş portakal veya limon kabuğu ile şekeri ilave edilir ve koyulaşıncaya kadar pişirilir. NOT: Sütlaç ve zerde aynı kaseye konulacaksa, kasenin altına sütlaç konulur. Sütlaç soğumaya bırakılır. Sütlaç soğuduktan sonra üzerine zerde konulur ve bunun üzerine çekilmiş fıstıkla süsleme yapılır. Emral PUGAR |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.