Yağlama (Kayseri Mutfağı) |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağlama (Kayseri Mutfağı)HAMUR İÇİN: 5 su bardağı un 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı maya 1 tatlı kaşığı tuz Yeterince ılık su SOS İÇİN: 250 gr kıyma 2 büyük soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 100 gr margarin 2 adet sivri biber Kırmızı biber maydanoz YAPILIŞI: Kuru maya un ile karıştırılır Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır15-20 dakika bekletilir Hamurdan bezeler alınıptabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir Bir tavada kıyma soğan biber ve maydanoz kavrulur İçerisine salça eklenip karıştırılır 1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilip ateşten alınırBir tepsiye ekmek konurÜzerine karışımdan sürülür Aynı işlem harç bitene kadar devam ederÜçgen şeklinde dilimlenerek servis yapılır Afiyet olsun Servis Önerileri: Üzerine sarımsaklı sos ilave edebilirsiniz Püf Noktaları : Her bir bazlama parçasına arasına yapılan sos ayrı ayrı sürülür ve en son 4 parcaya ayrılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|