Kolay Kol Böreği Tarifi(Resimli Anlatım) |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Kol Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker derin bir kapta karıştırılır10 dk bekletilen karışıma -kabardıktan sonra- 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı silme tuz ve 1 paket kabartma tozu eklenirunun miktarını ölçmek istedim fakat annem; ” elle yoğurulan hamurun un miktarını ölçmek zordur unun kalitesi ve yoğurma şekli önemlidir” dediyumuşak bir hamur elde edilinceye kadar un eklenerek yoğurulan hamur unlu zeminde 6 beze haline getirilir her bezeden 40-45 cm çapında ince yufka açılır100 gr tereyağı eritilir ve içine yarım su bardağı sıvıyağ eklenerek soğutulur 3 yufkanın arasına eşit miktarda yağ sürülüren üstüne de yağ sürüldükten sonra yufkalar rulo şeklinde sarılırkalan 3 bezeye de aynı işlem uygulanırdikdörgen bir çay tepsisine yerleşirilen rulolar buzdolabında 1 saat dinlendirilir 1 saat sonra sertleşen rulolar bir elle sağa diğer elle sola döndürülerek uzatılır ve tepsiye dizilir 2 yemek kaşığı kadar ayrılan erimiş tereyağından böreğin üzerine sürülür ve mayalanması için yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilir(daha az kabarsın isterseniz daha az bekletebilirsiniz) mayalanan börek 200 c fırında altıüstü eşit kızarıncaya kadar pişirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|