ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kolay Kol Böreği Tarifi(Resimli Anlatım) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=898460)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:17 PM

Kolay Kol Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker derin bir kapta karıştırılır.10 dk. bekletilen karışıma -kabardıktan sonra- 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı silme tuz ve 1 paket kabartma tozu eklenir.unun miktarını ölçmek istedim fakat annem; ” elle yoğurulan hamurun un miktarını ölçmek zordur unun kalitesi ve yoğurma şekli önemlidir” dedi.yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar un eklenerek yoğurulan hamur unlu zeminde 6 beze haline getirilir.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

her bezeden 40-45 cm çapında ince yufka açılır.100 gr. tereyağı eritilir ve içine yarım su bardağı sıvıyağ eklenerek soğutulur.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

3 yufkanın arasına eşit miktarda yağ sürülür.en üstüne de yağ sürüldükten sonra yufkalar rulo şeklinde sarılır.kalan 3 bezeye de aynı işlem uygulanır.dikdörgen bir çay tepsisine yerleşirilen rulolar buzdolabında 1 saat dinlendirilir.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 saat sonra sertleşen rulolar bir elle sağa diğer elle sola döndürülerek uzatılır ve tepsiye dizilir.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2 yemek kaşığı kadar ayrılan erimiş tereyağından böreğin üzerine sürülür ve mayalanması için yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilir.(daha az kabarsın isterseniz daha az bekletebilirsiniz)

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

mayalanan börek 200 c fırında altıüstü eşit kızarıncaya kadar pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.