Çerez Menü-1 |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çerez Menü-1Bugün bir içecek,bir yemek yapacağız Haydi işimizin başına: Kayısı Kompostosu: MALZEMELER 250 gr Kuru Kayısı 6 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Tozşeker HAZIRLANIŞI Kayısıları sıcak suda yıkayıp süzün 6 Su bardağı kaynar suda 10 dakika pişirin Şekeri ilave ederek 5 dakika daha kaynatın Soğuk olarak servis yapın Bugün çorba yapacağızÇorbamızın adı Düğün Çorbası: MALZEMELER 1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız 1 çay kaşığı kırmızı biber 9 çorba kaşığı margarin 3 adet yumurta sarısı 12 su bardağı su 1 adet limon 150 gr un biber tuz HAZIRLANIŞI Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın Pişen çorbadan azar azar ilave edip Çorba kabına boşaltın 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın Haydi afiyet olsun Başka menüde görüşmek üzere Emeğe ve aşçıya saygıyıda unutmayınız |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|